h

Lieve mensen in de zorg, geef mij je schoen!

29 augustus 2020

Lieve mensen in de zorg, geef mij je schoen!

Foto: SP

Op zaterdag 5 September organieert de SP de grote online zorgactie. Het is tijd voor een betere beloning, zeggenschap en verlaging van werkdruk in het werk voor de zorgverleners. Tegelijkertijd zetten we schoenen van zorgverleners op het Malieveld.

Wij willen samen laten zien dat je niet weg mag lopen voor de verantwoordelijkheid die een regering heeft. Want de zorg loopt ook niet weg voor die van hen.

Duizenden mensen hadden zich aangemeld voor de manifestatie op het Malieveld. Maar helaas met de maatregelen tegen Covid-19 en de enorme belangstelling van zorg medewerkers en sympathisanten kunnen we dit niet veilig organiseren.

De petitie die de SP is gestart is ondertussen meer dan 110.000 keer getekend (doemee.sp.nl/zorg) .

Een aantal mensen uit de zorg is een actie op touw aan het zetten waarbij ze schoenen inzamelen van collega’s. Deze schoenen worden 5 september op het malieveld gezet.  De schoenen staan symbool voor de mensen die er hadden willen staan. De mensen die kwaad zijn op het weglopen van de regering, de mensen met de hoge werkdruk, de mensen die een eerlijke beloning verdienen, de mensen die hun toeslagen gaan verliezen door de extra uren die ze tijdens de eerste corona golf moesten maken, de mensen die liefdevol anderen helpen die hulp nodig hebben.  Mensen waar volgens de VVD, D66, CDA en CU maar voor geklapt moet worden.

Het initiatief van zorgmedewerkers om dan in ieder geval schoenen op het Malieveld te zetten, ondersteunt de SP van harte en zal daarin ook een logistieke rol op zich nemen. Met andere woorden, de SP gaat er voor zorgen dat die duizenden schoenen er komen! Het is nu de tijd om dit signaal af te geven. De zorg is van ons allemaal, we betalen het met z’n allen en het moet eerlijker!

SP Halderberge doet hier dan ook aan mee!!

 

Schoenen vanuit Halderberge en Rucphen kunt u inleveren tot aanstaande donderdag 3 september bij Jaagpad 30, 4731 VX Oudenbosch. U kunt het leggen achter het schuttinkje tegenover de voordeur of afgeven als er iemand thuis is. Doet u mee?

 

Wil je de petitie ondersteunen of de actie steunen? ga dan naar doemee.sp.nl/zorg

Of kom op 5 september om 14.00 naar meerdanapplaus.nl

Reactie toevoegen

U bent hier