h

N640 moet veranderen, maar niet zoals de provincie het wil

28 april 2020

N640 moet veranderen, maar niet zoals de provincie het wil

Province Noord-Brabant wil in 2021 de N640 renoveren zonder naar de aanwonenden te luisteren. Gemeenten Halderberge en Etten-leur geven niet thuis als bewoners hulp zoeken.

Daarom is de SP Halderberge samen met het CDA Halderberge en de aanwonenden van de weg in actie gekomen.

De weg loopt over Halderbergs grond gebied van de Sprangweg in Hoeven tot aan afrit de Kralen van de A17 in Oud-gastel. Aanwonenden roepen al jaren dat de verkeersveiligheid verbeterd moet worden maar de gemeente wijst continu naar de provincie als eigenaar van de weg.

Er is nu een plan gemaakt door de provincie waar de mening niet is gevraagd of serieus genomen door de omwonenden. Het nieuwe plan is in onze ogen dan ook vragen om nog meer verkeersonveiligheid.

De leden van Provinciale staten zijn dan ook uitgenodigd om zelf te komen kijken naar de weg zoals deze nu is, met bewoners te praten en de plannen tegen het licht te houden.

De uitnodiging van de PS leden staat nog steeds open. de gemaakte afspraak om te komen kijken is door de maatregelen die zijn getroffen omwille van covid-19 uitgesteld tot dit op eniger wijze weer mogelijk is.

Reactie toevoegen

U bent hier